KINARADISEN – ET SUNDT ALTERNATIV
DEJLIG NEMT
Kinaradisen er et dejligt alternativ til gnavegrønt, i sammenkogte retter og i salat.
Lidt om kinaradisen
Kinaradisen kom til Danmark i 80’erne. Det er en japansk rodfrugt og kaldes også Japan-Ræddike. Det er en forædling af ræddike.
Den smager lidt af sennep og peber. Mildere i smagen end vores røde radise. Skallen er kraftig i smagen, så skræl altid din kinaradise. I modsætning til den røde radise kan kinaradisen koges og steges.
Næringsmæssigt minder den om kål.
Radiseroden er meget lav på kalorier (ca. 17 kcal pr. 100g)
Radiseroden er rig på:
- C-vitamin, som er en antioxidant. Den styrker immunforsvaret og hjælper nervesystemet. C-vitamin hjælper mod træthed og udmattelse + øger kroppens optagelse af jern.
- Folat (b-vitamin 9), som vedligeholder dine røde blodceller, din hud og dit DNA.
- Kalium, som er med til at regulere din væskebalance, spiller en vigtig rolle for dit blodtryk, dit nervesystem og hjælper muskler og hjerte med at fungere.
- Indeholder gode kostfibre
Sådan kan du bruge kinaradisen:
- Brug den til din kødsauce i stedet for/eller sammen med pasta – riv den eller kør den igennem din spiralizer. Svits den i lidt olie på panden.
- Brug den i råkost – skræl og riv kinaradisen og bland den med gulerødder, æbler og citron/appelsin-saft
- Brug den i salaten – skræl og snit den fint, og brug den i din salat. Den er dejlig frisk og sprød.
- Brug den som snack – skræl kinaradisen og skær den i fine stave. Server den med andre grøntsager og evt. humus til.
- Wokretter – skræl kinaradisen og skær den i skiver, stave eller tern til din wokret.
Holdbarhed: De kan holde sig 1-2 uger i køleskab, i lukket pose