HOKKAIDOSUPPE
Ingredienser
4 Portioner
- 1 stk hokkaido græskar
- 2 stk gulerødder
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 4 stk kartofler
- 3-4 cm ingefær
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1½ dl piskefløde eller kokosmælk
- 1 stk rød chili (eller chilisauce)
- 1 tsk gurkemeje
- ½-1 tsk spidskommen (kan undlades)
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- salt og peber
- Valgfrie toppings: Ristede græskarkerner, æbler i tern, ristet bacon, cremefraiche, kylling, frisk koriander
Sådan gør du
- Skyl hokkaidoen og skær den midt over. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.Hak løg, gulerødder og kartofler groft i tern.Finhak hvidløgene.Skær chilien midt over og fjern kernerne. Brug 1/3 - 1/2, alt efter hvor stærk du vil have suppen.Riv ingefæren fint eller hak den meget fint.
- Varm olien op i gryden og sauter alle grøntsagerne, chili, spidskommen, ingefær og gurkemeje 1-2 minutter.
- Tilsæt bouillion og lad det hele koge op. Skru ned for varmen og lad det simre 25-30 minutter.
- Blend suppen til den er glat og cremet. Enten i en blender eller med en stavblender.
- Tilsæt citronsaft og fløde og blend igen.Smag til med salt og peber.