HOKKAIDOSUPPE

HOKKAIDOSUPPE

Ingredienser

4 Portioner

  • 1 stk hokkaido græskar
  • 2 stk gulerødder
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 stk kartofler
  • 3-4 cm ingefær
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • dl piskefløde eller kokosmælk
  • 1 stk rød chili (eller chilisauce)
  • 1 tsk gurkemeje
  • ½-1 tsk spidskommen (kan undlades)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • Valgfrie toppings: Ristede græskarkerner, æbler i tern, ristet bacon, cremefraiche, kylling, frisk koriander

Sådan gør du

  • Skyl hokkaidoen og skær den midt over. Skrab kernerne ud med en ske og skær hokkaidoen med skræl i grove tern.
    Hak løg, gulerødder og kartofler groft i tern.
    Finhak hvidløgene.
    Skær chilien midt over og fjern kernerne. Brug 1/3 - 1/2, alt efter hvor stærk du vil have suppen.
    Riv ingefæren fint eller hak den meget fint.
  • Varm olien op i gryden og sauter alle grøntsagerne, chili, spidskommen, ingefær og gurkemeje 1-2 minutter.
  • Tilsæt bouillion og lad det hele koge op. Skru ned for varmen og lad det simre 25-30 minutter.
  • Blend suppen til den er glat og cremet. Enten i en blender eller med en stavblender.
  • Tilsæt citronsaft og fløde og blend igen.
    Smag til med salt og peber.